„Ние сме длъжници на младите хора. Трябва да им помогнем да надграждат своите знания”.

Това заяви зам.- министър д-р инж. Валентина Маринова на среща с представилите на Конфедерацията на независимите синдикати в България и КТ „Подкрепа”, на която беше обсъден колективният трудов договор на Селскостопанската академия за 2014 година, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Пред синдикатите зам.- министър Маринова подчерта, че за устойчивото развитие на Академията е нужна сигурност и спокойствие в научните среди. Ресорният зам.- министър отбеляза, че една от първите стъпки, които са направени от новото ръководство е осигуряване на работните заплати на служителите на ССА до края на тази година. Тя информира, че в момента се прави пълен анализ на състоянието на Академията.„Оставени са ангажименти без да е ясно как ще се покриват финансово”, разкри зам.- министър Маринова. Синдикатите повдигнаха въпроса и за промени в Закона за ССА.

В срещата взеха участие председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светла Василева, председателят на Национална федерация „Техническа индустрия, наука и информатика” Здравчо Здравчев и председателят на ССА доц. Христо Бозуков.


Източник: Информационна агенция "Фокус"
, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));