Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

ЕС дава над 200 млн. евро за промоционални кампании на селскостопанска продукция

От 14 януари Брюксел отвори процедурата за предложения за програми за промотиране на селскостопански продукти. През 2020 година ЕС ще отпусне 209 млн. евро за финансиране на промоционални кампании на селскостопански продукти и храни, съобщава AgPress.eu.

 181,4 млн. евро са предвидени за програми, които ще бъдат избрани в тази процедура на подбор. Политиката на ЕС за насърчаване на селскостопански и хранителни продукти е предназначена да помогне на сектора да се възползва от разрастващия се и все по-динамичен глобален пазар на селскостопански храни, да повиши осведомеността относно схемите за качество, включително биологичната продукция, и да помогне на производителите, ако се сблъскат с нарушенията на пазара.

През 2020 г. повече от половината от бюджета (118 милиона евро) ще бъдат насочени към кампании, преследващи пазари извън ЕС с потенциал за висок растеж, като Канада, Китай, Япония, Корея, Мексико и САЩ. Допустимите сектори включват млечни продукти и сирене, трапезни маслини и зехтин и вина. Очаква се избраните кампании да повишат конкурентоспособността и потреблението на селскостопански и хранителни продукти в ЕС, да повишат техния профил и да увеличат пазарния си дял в тези целеви страни.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates