Актуално

25 май е световен ден на виното

За разлика от 18 февруари, когато светът чества Деня на пиене на вино, 25 май е Денят на самата напитка. Или казано шеговито - това е Световният Трифон Зарезан.

Прочети още...

В Тервелско 70 % от пчелите са унищожени

70 % от пчелите в Тервелско са унищожени, алармираха стопани.

Направените проби от анализа показват, че насекомите са натровени от забранени препарати за растителна защита.

Прочети още...

Пчеларски протест в Плевен срещу масовото отравяне на пчели

Десетки пчелари от Плевенска област протестираха днес срещу отравянето на пчелите след употреба на силни препарати в земеделието, съобщава БНР.

Еколози пък събират подписка за забрана на отровите и ще я внесат в Европейската комисия.

Прочети още...

ДФЗ създаде специален имейл за сигнали за пожари

Паленето на стърнища в страната продължава, въпреки предупрежденията и санкциите, които ДФ „Земеделие“ налага. За по-лесно подаване на сигнали за опожарявания и бърза реакция при локализирането им, фонд „Земеделие” създаде електронната поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. На нея може да се подават сигнали за пожари на земеделски земи на територията на страната. Същите ще бъдат разгледани по компетентност, локализирани и допълнени в слой "пожари". Имейлът е публикуван на видно място на сайта на институцията. При подаване на сигнали по електронната поща е желателно да се описва възможно най-точно местоположението на възникналите пожари.

Прочети още...

100 751 са подадените заявления за подпомагане по директни плащания за Кампания 2020

100 751 заявления за подпомагане са подадени в Кампанията по директни плащания 2020 г. От тях към днешна дата са приключени 100 055. Срокът за подаване на заявленията без санкция приключи на 20 май. Той бе удължен с 5 дни, от 15-ти до 20-ти май включително. За този период са подадени общо 2865 заявления.

Прочети още...