Актуално

Ръст на цените на някои стоки отбелязва пазарът само за месец

Ръст на цените на някои стоки отбелязва пазарът само за месец. Най-голям е скокът на цените на джинджифила със 100%, и на лимоните и чесъна - с близо 50%.

Прочети още...

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) поиска всички регистрирани безработни в Бюрата по труда да полагат задължителен труд в селското стопанство

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) поиска от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса всички регистрирани безработни на Бюрата по труда заради кризата да полагат задължителен труд в селското стопанство. 

Прочети още...

Русия ограничи експорта на зърно за страни извън ЕС

След Украйна и Казахстан, Русия също въведе ограничение на експорта на зърно. Това съобщава „Зерно Онлайн“. Мярката важи за износа на пшеница, ръж,ечемик и царевица, и ще действа до 30 юни. Максималното количество зърно което може да бъде предложено на международните пазари е определено на 7 млн. тона. Въведеното ограничение не засяга пазара на Европейския съюз.

Прочети още...

Служителите от Регионална дирекция по горите – София съставиха 11 акта за нарушения

За последните десет дни служителите на Регионална дирекция по горите – София  съставиха 11 акта за установени нарушения по Закона за горите. От извършените над 330 проверки за периода от 23 март до 2 април горските инспектори от Дирекцията задържаха близо 60 куб. м дърва за огрев, две моторни превозни средства, две каруци, бензиномоторен трион.

Прочети още...

Около 100 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяване на инфраструктурата за напояване в страната

Близо 100 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяване на инфраструктурата за напояване в страната чрез прилагането на подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г. (ПРСР).

Прочети още...