Актуално

Нови изисквания за етикетите на бирата в Европейския съюз

До 2022 година на етикетите на продаваната в Европейския съюз бира трябва да има информация за съставките и енергийната стойност. Това гласи меморандум, подписан от Европейската комисия и асоциациите на пивоварите в Европа.

Прочети още...

Анализаторите прогнозират ръст в преработваните количества слънчоглед заради слабата реколта от рапица

През текущата стопанска година страните от ЕС се очаква да произведат  повече слънчоглед, съобщава „Зерно Онлайн”, позовавайки се на последните оценки на анализаторите от Oil World. Те прогнозират реколта от 9,68 млн. тона слънчоглед в Общността през 2019/20 година спрямо 9,46 млн. тона през миналата година.

Прочети още...

Пчеларите на бунт срещу пръсканията с пестициди

Недоволство сред пчеларите във Варненско. От бранша настояват за по-строг контрол над земеделци, които пръскат с пестициди, както и за забрана на вноса на мед от ЕС.

Прочети още...

Захлаждането започва след два дни, слани в края на седмицата

Първият учебен ден ще бъде слънчев, макар с хладно утро. Температурите тази сутрин в по-голямата част от страната са от 8 до 13-14 градуса.

Прочети още...

БАБХ проверява фирма, дарила бира с изтекъл срок на годност на спортно мероприятие

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извършва проверка на фирма, дарила бира с изтекъл срок на годност на спортно мероприятие в Приморско на 7 септември 2019 г. Сигналът е подаден на 10 септември на интернет страницата на БАБХ.

Прочети още...