Актуално

Заловиха собственик на цех, маркирал дърва с преотстъпена общинска марка и издал неправомерно превозен билет

Служители на Изпълнителна агенция по горите заловиха собственик на обект за съхранение и преработка на дървесина, неправомерно маркирал и транспортирал 10 куб. м дървесина. Нарушението е констатирано на 15 юли 2020 г. при обход в района на гр. Бухово, Столична община, район Кремиковци.

Прочети още...

До 31 юли се приемат заявления за подпомагане за инвестиции в кланиците

Животновъдите могат да кандидатстват за подпомагане по нова схема за държавна помощ „Инвестиции за изграждане на кланични пунктове“. Документи се приемат в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ по място на осъществяване на дейността по проекта от 15-ти до 31-ви юли 2020 г.

Прочети още...

МЗХГ представи на бранша списък с добри земеделски практики щадящи околната среда

Министерство на земеделието, храните и горите представи на земеделския бранш проект на зелените практики в контекста на зелената архитектура на Общата селскостопанска политика“. Публичният дебат е свързан с грижите за околната среда и климата, както и смекчаване влиянието на селското стопанство върху тях.

Прочети още...

Министър Димитров инспектира извор „Врелото“ във връзка с водоснабдяването на Радомир

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител на Перник инж. Емил Костадинов и кметът на Радомир Пламен Алексиев направиха оглед на помпена станция „Крапец“ и карстов извор „Врелото“, за да видят възможностите за възстановяване на резервно водоснабдяване за община Радомир. Те обсъдиха необходимите ремонтни дейности и документите, които трябва да се изготвят за пускане на аварийното водоснабдяване.

Прочети още...

От 21 юли започват плащанията за застраховане на реколтата от винено грозде

 От 21 юли стартира изплащането на финансовата помощ по мярка „Застраховане на реколтата“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС) 2019 – 2023 г. Договорите с одобрените кандидати се подписват от 14 юли. Финансовата помощ по мярката се изплаща в срок от 5 работни дни от сключването на договор.

Прочети още...