Актуално

Истинска битка за оцеляване е в сектор „Пчеларство“

В МЗХГ се сблъсквам с хора, които нямат никаква представа от пчеларство.

Това каза пред „Съвети в земеделието“ Марияна Трифонова, производител на пчелен мед.

Прочети още...

Правителството отпусна 28 млн. лв. на ДФ „Земеделие“

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на ДФЗ за 2019 г. в размер до 28 млн. лв.

Средствата са необходими за извършване на плащания за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност на общини по одобрени за подпомагане проекти по ПРСР  2014 – 2020 г.

Прочети още...

Министър Танева: В България секторът с най-висок относителен дял на биологично направление е пчеларството

„В България секторът с най-висок относителен дял на биологично направление е пчеларството, с дял от 35,8% от  пчелните семейства на регистрираните земеделски стопани.“ Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на конференция, посветена на „Проблеми на пчеларството в ЕС - дългосрочни решения“ в ЕК, Брюксел, организирана от евродепутата Андрей Слабаков.

Прочети още...

Министър Танева се срещна с бъдещия европейски комисар по земеделие и развитие на селските райони Януш Войчеховски

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева се срещна с бъдещия европейски комисар по земеделие и развитие на селските райони Януш Войчеховски в Брюксел. Десислава Танева го запозна със структурата на земеделския отрасъл и производството в страната ни. В рамките на срещата двамата обсъдиха нивата на директните плащания на държавите членки и възможността за сближаване им.

Прочети още...

МЗХГ стартира процедура за възстановяване на надвзетите суми от бенефициенти, получили държавна помощ за горски заменки

Държавата, в лицето на Министерство на земеделието, храните и горите, стартира процедура за възстановяване на надвзетите суми от бенефициенти, получили държавна помощ за горски заменки. Това обяви на брифинг в Народното събрание министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Прочети още...