Актуални агро новини.4% от германците са вегетарианци.

Четирима от всеки 100 жители на Германия се хранят предимно като вегетарианци. Това сочат данните от проучване, публикувано в Берлин. Причините за отказа от месни продукти са различни – от съжаление към животните до желание за здравословно хранене.

Само 2,5 на сто от мъжете във Федералната Република приемат този хранителен режим, при жените обаче делът е по-висок - 6 процента. "Възможностите да се храниш като вегетарианец и въпреки това разнообразно днес са много добри, така че вегетарианците вече не са малцинство, обединено около някаква идеология", се посочва в проучването. Според повечето от анкетираните, по-ниската консумация на месо води до намаляване на масовото животновъдство, щади природата и е по-здравословният начин на хранене.

Най-много вегетарианци се срещат сред младите хора на възраст между 18 и 29 години. При тази група почти всяка десета жена и всеки 20-ти мъж са се отказали от месото. Подобен висок дял има и при жените между 60 и 70-годишна възраст. Там 7 на сто са вегетарианки. Проучването показва също така, че вегетарианци са по-скоро добре образованите хора, които живеят в големи градове и спортуват поне 4 часа седмично.

 

, 'facebook-jssdk'));