Актуални агро новини.Броят на заразените с птичи грип в Китай расте.

За нов случай на птичи грип, установен при човек, съобщават властите в южен Китай. Вирусният щам е H7N9. Градът е административен център на провинция Дзянси.

53-годишният мъж е настанен в болница и според лекарите състоянието му все още е критично. Това е 17-ят човек, заразен с птичи грип в Китай тази зима. До момента властите съобщават за два смъртни случая.

При предишната епидемия на територията на страната, която достигна своя пик през зимата на 2013/14 година, загинаха 36 души. Анализатори изчислиха загубите за селското стопанство на повече от 6 милиарда долара.

От началото на октомври миналата година в Народната република са умъртвени над 170 хиляди домашни птици в 4 провинции. Затворени са и редица пазари за живи птици, за които се смята, че разпространяват вируса не само сред животните, но и сред хората. 

 

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));