Актуални агро новини.Петата Национална среща на земеделските производители през февруари в к.к. Златни пясъци.

Генералният директор на ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия Йежи Плева ще бъде официален гост на Петата национална среща на земеделските производители в България. Плева прие поканата на председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, за да се включи в дискусиите за бъдещето на ОСП след 2020 година.

Други акценти в програмата на най-голямата земеделска проява у нас ще бъдат Кампания по директни плащания 2017, Кодекс на поземлените отношения, агроекологични плащания, нови законодателни инициативи и други.

За пета поредна година Националната среща на земеделските производители в България, която е организирана от АЗПБ, ще срещне под един покрив фермери от различни сектори с ръководството на МЗХ и ДФЗ.

Сред официалните гости на конгреса ще бъдат авторитетни представители на европейските институции , множество държавни експерти, официални лица от централната и териториална администрация, авторитети от научните среди, реномирани представители от банковия и търговския сектор.

Тазгодишното издание на земеделската конференция е посветена на 10 години от членството на България в ЕС. Събитието ще се проведе в рамките на два дни - на 8 и 9 февруари 2017 г в хотел Адмирал, к.к. Златни пясъци.

Очаква се присъствието на генералния директор на ГД АГРИ на ЕК Йежи Богдан Плева да разшири националния дебат относно бъдещето на ОСП. Необходимостта от дискусия и единна позиция сред браншовите организации по темата беше повдигната след срещата на АЗПБ в Брюксел в средата на ноември 2016 г, където Асоциацията проведе консултации с едни от най-големите браншови организации в ЕС - Копа Коджека, Съюза на белгийските фермери и Немския селски съюз.

Регистрирай се сега!

Заявката за участие във форума става като попълните регистрационната форма, която можете да намерите на сайта на АЗПБ Следващата стъпка е да изпратите регистрационната форма на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и да заплатите съответната такса по банков път не по-късно от 31 януари 2017 г. За повече информация: 02/9 516 265, Мобилен 0882 512 199.