Актуални агро новини.Рибари от Варна, Каварна и Балчик изкараха над 40 кораба на протест във Варненския залив.

Рибари от Варна, Каварна и Балчик изкараха над 40 кораба на протест във Варненския залив. Двучасовото шествие е в знак на недоволство срещу политиката на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. От декември миналата година напрежението между сектора и Агенцията расте.

Повод за четвъртия поред протест е грешното, според моряците, тълкувание на министерска заповед за вида риба, разрешена за улов. След като резултати от предишните протести няма, рибарите настояват за оставка на ръководството на ИАРА.

Рибарите искат да не им се пречи, когато работят и допълват, че са единственият бранш у нас, който не разчита на субсидии, за да печели. Без представители на земеделското министерство и Агенцията остана днешният протест.
Следващият протест на рибарите е насрочен за идния четвъртък. Идеята е да затворят Аспаруховия мост във Варна с шествие, докато исканията им не бъдат чути.

Автор: Мирела Спасова

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));