Актуални агро новини.АБС приветства решението за постоянно полицейско присъствие в селата.

Асоциацията на българските села (АБС) приветства постоянното полицейско присъствие в селата и предоставянето на около 500 патрулни коли, за подобряване средата на сигурност в селските региони.

„Важното решение ще бъде оценено от населението в селските региони, което през последните години изпитва задълбочаващи се проблеми свързани с битовата престъпност и опазването на селскостопанската реколта“, казват от АБС.

Мерките, които сега се предприемат следва да бъдат комплексни и с дългосрочна визия, а именно да включват: план за създаване на системи за видеонаблюдение; специализирана база данни с потенциално опасните лица, която да се захранва и от страна на селските кметове; инициативи за сформиране на доброволчески отряди по селата в случай на екстремни нужди.

Във връзка със засиленият бежански натиск в пограничните селски региони и постоянно увеличаващият се наплив от нелегални емигранти, част от които се крият в селата, позицията на АБС е, че следва да се проведат специализрани кампании в най-рисковите общини.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));