Актуални агро новини.Динамична година за инвестициите с европейски пари от ПРСР.

Очертава се динамична година за инвестициите с европейски пари от Програмата за развитие на селските райони. Това коментират от Българската асоциация на бенефициентите на европейски проекти. В средата на 2017-та година се залага прием по дългоочакваната  подмярка 6.1 за младите фермери.

По нея са допустими бенефициенти, регистрирани като земеделски стопани 18 месеца преди началото на приема. Няма да има промяна в критериите от предходния прием, уточниха браншовиците. 25 хил. евро е допустимата инвестиция, като субсидията ще се плаща поравно на два транша. В индикативния график на земеделското министерство е заложен прием през юни-юли. През януари в индикативния график се предвижда прием по 4.1.2, но в момента няма сигнали от земеделското министерство дали подмярката ще се отвори. В графика е залегнал също и втори прием по подмярка 4.2 за преработката на селскостопански продукти, посочват от асоциацията. В края на 2017 година е предвиден и прием по горските мерки от Програмата.

Подробности във видеото...

Автор: Данаил Андреев

, , s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));