Над 150 специалисти от областта на растителната защита се събират днес в Пловдив. Поводът- професионалният им

празник. Целта е на едно място да се съберат представители на държавната администрация, науката и бизнеса, казват организаторите от Българската асоциация за растителна защита. 

Форумът започва в 11 часа в аулата на Аграрния университет в Пловдив. Участници в дискусиите ще бъдат заместник министърът на земеделието Цветан Димитров, зам.-изпълнителният директор на БАБХ Антон Величков, председателят на Селскостопанска академия проф. Тотка Трифонова, ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева, председателят на УС на БАРЗ доц. д-р Петър Николов. Голям интерес се очаква да предизвикат трите научни докалада. Първият е свързан с видовете листни въшки по ябълка и слива. Вторият очертава проблемите и решенията в растителната защита при биологично земеделие. Трятият доклад пък ще обясни какви мерки трябва да се вземат срещу сливовия семеяд, един нов неприятел в България.

В ранния следобед ще се проведе и общо събрание на Българската асоциация за растителна защита, в чиито дневния ред е включено и приемане на декларация срещу нелегалния внос на пестициди. Вечерта в местен ресторант ще се проведе Бал на растителнозащитника. Тогава ще бъдат раздадени и традиционните награди. 

 

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));