Актуални агро новини.Прецизирането на използваните технологии във фермата поишават ефективността й.

На 25 януари в гр. Сливен ще се проведе второто издание на Форум за устойчиво и печелившо животновъдство 2017. Форумът ще срещне животновъди от цялата страна, експерти в отглеждането на животните и мениджмънта на фермите, които ще споделят опит и ще дадат насоки за развитие на животновъдните стопанства у нас. Тази година е отделен специален модул на дискусия с животновъди, които въпреки трудните условия на работа, са постигнали добри резултати в своите стопанства.

На събитието фермерите ще се запознаят с това как могат да се прецизират използваните технологии в стопанството за оптимизиране на работните процеси във фермата. Лектор по темата ще бъде Томас Фритше , немски експерт по оборудването на фермите, към фирма Агритоп, един от водещите вносители на оборудване на ферми у нас.

Г-н Фритше ще говори за световните нововъведения и модерни технологии в сектор Животновъдство и ще даде експертни съвети за развитието на българските ферми в посока по-висока ефективност и продуктивност.

За висока продуктивност на животните и устойчиво  производство във фермата е необходимo инвестиране в основните фактори: естествената вентилация, светлината, оборудването в обора, храненето, комфорта и хигиената. Това са фактори, гарантиращи ефективност във фермата, независимо от външните обстоятелства на средата, в която тя е поставена във всеки един момент, споделя Томас Фритше.

Именно когато ситуацията в животновъдния сектор е сложна и трудна, тогава следва да се подходи към оптимизиране на разходите и интегриране на нови подходи в отглеждането на животните, които да компенсират загубите и да подобрят конкурентоспособността на стопанствата.

Участието във форума е безплатно. Записването може да направите на тел: 0878/24 25 87 или на емайл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или ТУК.