Актуални агро новини.Министър Ангелкова замина на работно посещение в Испания.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в откриването на 37-ото Международно туристическо изложения FITUR - едно от най-големите в света. Церемонията ще се състои на 18 януари 2017 г., от 10:30 часа в Мадрид. На събитието ще присъстват министри и ръководители на туристическия сектор от цял свят.

Министър Ангелкова получи покана и за тържествена вечеря, давана в двореца „Ел Пардо“ от испанския крал Фелипе VI, която ще се състоя вчера. По време на нея ще беше обявен стартът на 2017г. като „Международна година на устойчивия туризъм за развитие“, под егидата на Световната организация по туризъм към ООН.

България се включва в мадридската борса с информационен щанд от 80 кв. м, разположен в зона „Европа“ (павилион 4). Той е организиран от Министерството на туризма и в него участват като съизложители 8 туристически фирми. Акцент на тазгодишното ни представяне е културният, балнео-, СПА и уелнес туризмът, както и промотирането на България като целогодишна туристическа дестинация с древна култура и хиляди археологически паметници, красива природа и вкусна храна. Пред българския щанд младежи в народни носии ще раздават рекламни материали за страната , а състав за фолклорни танци ще изнася по няколко представления дневно, които ще бъдат редувани от дегустации на български вина и хранителни продукти.

Традиционно испанските потребители проявяват най-голям интерес към културно-историческите маршрути, екотуризма, обиколните турове в България. За периода януари–ноември 2016 г. страната ни е била посетена от над 56 хил. испански туристи по данни на НСИ.