Актуални агро новини.Жълт код за опасно студено време е обявен за четири области на страната.

Жълт код за опасно студено време е обявен за четири области в страната в първия ден от новата седмица, като се очаква температурите да спаднат до -19°, информират от НИМХ към БАН. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца и Плевен.

На тези места се очаква минималните температури да са между -19° и -15°. Дневните температури също ще останат отрицателни. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

За днес, 23 януари над котловините и низините на Западна България, видимостта ще бъде намалена, но ще се подобрява. По-късно през деня над югозападните и планинските райони ще е предимно слънчево, а над останалата част от страната ще се задържи с ниска слоеста облачност. Ще е почти тихо. Максималните ще са предимно между минус 4° и 1°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите от Източна България. Ще духа слаб, по билата умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб предимно източен вятър. Максимални температури и на въздуха и на морската вода: 2°-4°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));