Актуални агро новини.Без блокада на границата ни с Гърция.

Без блокада на границата ни с Гърция, засега. Очакванията, че днес гръцките фермери ще блокират Кулата-Промахон не се оправдаха. През европейския коридор се преминава безпрепятствено към този час.

Напрежение и готовност за протести в южната ни съседка, обаче има. По информация на гръцки медии утре се очаква тракторите да затворят пътя към пристанищата, а поетапно да бъдат блокирани и други пътни артерии във вътрешността на страната. Протестът на фермерите е заради несъгласие със социалната политика на правителството. Очаква се недоволството да се пренесе в цялата страна, а някои гръцки медии съобщават, че това може да стане и при границата с България. До края на седмицата по всяка вероятност ще бъде блокиран граничния пункт  Кулата-Промахон, а това ще създаде неприятности за пътуващите и бизнеса. Припомняме, че миналата година по това време Европейският коридор беше затворен за повече от месец. Българските превозвачи отговориха с контрапротест и се наложи намеса на държавните институции от българска и гръцка страна.

Автор: Снежана Любенова

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));