Актуални агро новини.Превантивни мерки срещу птичия грип в Кюстендилско.

Мерки срещу птичия грип и в Кюстендилско - биосигурност във фермите,  консултации с ветеринарните власти и разпространение на информационни материали.  До този момента заразното заболяване не е регистрирано в областта.

В тази птицеферма в село Горна Бресница се отглеждат над 50 птици.  Стопанинът й сериозно се притеснява заради регистрираните огнища на птичи грип у нас. Фермата се намира близо до планината, а дивите животни често прескачат до обора. Ветеринарните власти вече са информирали фермерите да бъдат бдителни и да не пускат птиците на свободна паша. „Сутрин им се слага храна и водичка, следобед пак се хранят и се събират яйцата и толкова. Това е, затварят се вечер, да не ги изнесат лисиците. На топличко да се затворят, щом е кокошката на топличко , носи яйца“, коментира Здравчо Йорданов, птицевъд. 

Автор: Снежана Любенова

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));