Актуални агро новини.Служебният министър на земеделието да защити интересите на дребните земеделски стопани.

Служебният министър на земеделието проф. Христо Бозуков да защити интересите на дребните земеделски  стопани. Този апел отправиха от Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели. Браншовиците се надяват администрацията на агроведомството да обърне по-голямо внимание на бизнеса.

През последните години малките стопани са били пренебрегвани, коментират от браншовата огранизация. Те се аргументираха с факта, че стопаните не са могли да използват средствата от Програмата за развитие на селските райони.

Браншовиците се надяват смяната на правителствата у нас да не се отрази негативно върху усвояването на европейските средства. В индикативния график е заложено през лятото да има прием по подмярката за преработка на земеделска продукция от малки производители. Допустими кандидати са тези стопанства, които имат до 8000 евро стандартен производствен обем.

Фермерите вече обмислят какви инвестиции да направят, за да подобрят ефективността на стопанствата си.

Автор: Данаил Андреев

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));