Актуални агро новини.Венцислав Върбанов: Въпреки смяната на политическото ръководство, подготовката за новата Кампания трябва да продължи!.

Усилията и енергията на служебния кабинет трябва да бъдат насочени към добрите политики в земеделския сектор! Това заяви председателят на Асоциацията на земеделските производители в България – Венцислав Върбанов, цитиран от телевизия Агро ТВ. По думите му въпреки смяната на политическото ръководство, подготовката за новата Кампания трябва да продължи!

В понеделник служебният министър на земеделието и храните проф. Христо Бозуков беше посрещнат с протест на животновъдите. Над 70 литра мляко бяха излети пред служебния вход на ведомството.
Сред недоволстващите бяха и стопани от Южна България с неизплатени пари по Схемата за единно плащане на площ. Венцислав Върбанов уточни, че в някои райони на страната земеделски производители са имали проблеми със застъпванията и заснемането на терените, което е довело до неизплащане на средствата.

От асоциацията заявиха, че очакват добър диалог с новия служебен министър проф. Христо Бозуков и подчертаха, че е необходимо новото ръководство на земеделското министерство да се срещне с представителите на отделните браншове в сектора и да разговаря за проблемите и очакванията им.

Според Върбанов, не трябва да се правят резки промени във Фонд „Земеделие“. Всяка една промяна може да доведе до спиране на работата, категоричен е председателят.

Върбанов припомни за многобройните срещи с международни институции и организации и заяви категорично, че Асоциацията ще продължи и през тази година да защитава интересите на своите над 2 000 членове.

Автор: Радина Дойнова

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));