Актуални агро новини.Успешен старт на пътуващия семинар на тема ”За повече мляко – повече знания”.

На 01.02.2017 в гр.Карнобат стартира пътуващия семинар под надслов ”За повече мляко – повече знания”.

Присъстващите над 45 души – говедовъди, научни работници и хора имащи отношение към животновъдството в рамките на пет часа получиха нови знания, ориентираха се в ситуацията в говедовъдството, обмениха информация с колеги и се запознаха с продуктите, които им предлагат фирмите обслужващи говедовъдството.

Семинарът е организиран от Националния център за обучение „Америка за България” при Тракийския университет и съдействието на Националния съюз на говедовъдите в България. Организаторите – това са млади хора, с много знания, отличен подход към фермерите с ръководител Емил Митев.

Програмата бе подбрана предварително и изцяло бе „подчинена” на исканията на говедовъдите. Бяха разгледани проблеми, които могат лесно да се отстранят от самите фермери и да не се влагат за това много средства.

По време на семинара бе проведена анкета по отношение на стреса при животните от климатичните условия и комфорта в обора. Фермерите обсъдиха ситуацията в сектора и приемането на някои наредби и схеми. Всеки фермер получи сертификат за участие в семинара и най - ценното „Настолна книга на фермера”, където на 204 страници фермерите могат да „поместят” информацията за фермата си, в продължение на 3 години и да събират информация за всичко, което се прави във фермата. Днес в гр. Сливен от 10.00 ч. в Информационен център по животновъдство ще се проведе следващия семинар.

 

, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));