Актуални агро новини.До дни стават ясни критериите по 4.1.2.

Проекто-наредбата по подмярката 4.1.2 до дни трябва да бъде качена на интернет сайта на земеделското министерство за обществено обсъждане. Подмярката е свързана с инвестиции в малките земеделски стопанства и е част от Тематичната подпрограма на Програмата за развитие на селските райони. Финансирането е до 25 хиляди евро, при колективни инвестиции – може да стигне до 70 хиляди.

Усилено се готвим за старта на мярка 4.1.2 инвестиции в земеделски стопанства по тематичната подпрограма, където ние отново безвъзмездно ще изготвим бизнеспланове на тези малки земеделски стопанства, които желаят да инвестират още в стопанствата си. Тази мярка е подобна на голямата мярка 4.1, но е с ограничен достъп от фермери. Те трябва да са със стандартен производствен обем- от 6 до 7 999 стандартен производствен обем, като има различни критерии. Например, животновъдните стопанства тук по тази мярка ще бъдат подпомагани единствено ако са в планински регион. Приоритет отново ще се дава на плодове и зеленчуци“, обясни Петя Куманова, зам.- главен директор на Националната служба за съвети в земеделието.

Автор: Анета Божидарова

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));