Актуални агро новини.630 проверки извършиха за седмица горските стражари към СИДП.

630 проверки извършиха в рамките на седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 139 обекта за добив на дървесина, 160 превозни средства, 249 ловци, 73 физически лица и др. Съставени са 37 акта и 23 констативни протокола по Закона за горите, като са задържани общо 18,08 куб. м незаконно добита дървесина.

Две каруци и два коня са конфискувани при проверки в обхвата на ДГС „Варна”. Служителите на горското стопанство са съставили 16 акта и 8 констативни протокола за незаконната сеч на общо 5,2 куб. м дърва за огрев. При обход на територията на ДЛС „Шерба” са задържани 3 куб. м дърва за огрев. На нарушителите са съставени шест акта и три констативни протокола.

През изминалата седмица служители на ДЛС „Балчик” са конфискували 6,98 куб. м дърва за огрев, за които са съставени два акта и два констативни протокола по Закона за горите. Един акт е съставен при проверки на ловните дружинки в района. 1,5 куб. м дърва за огрев и моторен трион са задържани от мобилните контролни екипи към ДГС „Генерал Тошево”. За установените нарушения са съставени четири акта и шест констативни протокола. Две каруци и 1,4 куб. м незаконно добита дървесина са конфискувани в обхвата на ДГС „Нови Пазар”. За нарушенията са съставени четири акта и един констативен протокол. По два акта отчитат от горските стопанства в Провадия, Смядово и Тервел, а служителите на ДГС „Добрич” са съставили два констативни протокла по Закона за горите.

 

 

 

 

 

 

 

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));