Актуални агро новини.Стартира Петата национална среща на земеделските производители в България.

Петата Национална среща на земеделските производители в България стартира в курорт Златни пясъци. С нея се поставя началото на дебата за новата Обща селскостопанска политика, заяви председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов. „Нашите основни приоритети ще бъдат обвързаната подкрепа и директните плащания. Искаме да покажем, че българските земеделски производители няма да са безучастни при формирането на ОСП“, добави той.

В дискусиите участва Йежи Плева, генерален директор на ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ в ЕК, който подчерта, че опростяването на ОСП е основният приоритет на ЕК. За целта е разработен въпросник с 32 въпроса, който следващата седмица ще бъде преведен на български и публикуван в сайта на ЕК. Анкетата ще продължи 12 седмици и има за цел чрез нея в края на 2017 г. да се разработи комюнике с обобщените резултати. „Дошъл съм тук да чуя вашия глас, за да може ОСП да бъде полезна за всички!“, каза още пред земеделските производители Йежи Плева.

 

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));