Актуални агро новини.Организират пресконференция по проект "Екологични проучвания в Черно море с участието на обществеността".

На 10-ти февруари от 11 ч. в Националния Пресклуб на БТА в София, сдружение „Зелени Балкани“ организира пресконференция за резултатите от проект BLACK SEA WATCH “ЕКОЛОГИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ В ЧЕРНО МОРЕ С УЧАСТИЕТО НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА”. Основната му цел е да повиши обществената информираност за биоразнообразието на Черно море и да стимулира развитието на „гражданската наука“ – събиране на информация за наблюдения и редовен мониторинг на различни видове растения и животни от любители.

Димитър Попов от Зелени Балкани ще представи мобилното приложение BLACK SEA WATCH и как с негова помощ всеки един от нас може да се превърне в учен-любител. Ще бъдат показани и събраните до момента данни за биоразнообразието на Черно море. Присъстващите ще разберат още за опита на партньорите от Турция и ще научат за „Приключенията на Мерием и делфина Фани” – най-новата детска книжка, изготвена по проект BLACK SEA WATCH.

 

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));