Актуални агро новини.Земеделски организации с отворено писмо до президента.

Земеделски организации изразиха притесненията си относно политическите смени в сектора. Безпокойството идва от липсата на политика на приемственост в МЗХ.

От бранша се обърнха с отворено писмо към президента, служебния министър-председател и служебния министър на земеделието. „Действията на министъра от последните дни и намеренията му да продължи да  освобождава ключови фигури от ръководството на МЗХ и ДФЗ предизвикват силно безпокойство сред нас. Те са източник на ескалиращо напрежение" се казва в писмото. Нарушаване ефективния режим на работа на администрацията е основното притеснение на земеделските организации. Те апелират да бъде запазен административният и експертен капацитет на структурите на МЗХ и ДФЗ.

„С настоящото писмо показваме, че земеделската общност в България е обединена повече от всякога и няма да позволим популизмът от политическата сцена да се пренесе в сектора ни", пише в отвореното писмо. „Заявяваме своята категорична готовност да отстояваме стабилността и интересите на сектора ни. Национален интерес е да бъде съхранено постигнатото до тук както от нас земеделците и преработвателите, така и от администрацията, и да продължим всички нормалната работа в стабилна и прогнозируема среда", научаваме още за позицията на бранша.

Сред подписалите отвореното писмо са Венцислав Върбанов, Светослав Русалов, Димитър Зоров, Бойко Синапов, Цветан Филев, Димитър Зоров.

 

 

 

 

 

 

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));