Актуални агро новини.Възможности за износ на български стоки към Египет.

Възможности за сътрудничество и обмяна на опит в земеделието и търговията със селскостопански продукти. Това обсъдиха министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков се срещна с Манал Ел-Шинауи, извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в Република България. Земеделието е важен отрасъл в Египет, заяви Манал Ел-Шинауи и изрази интереса си към обмяна на опит в зърнопроизводството, тъй като страната ни е водеща в преработката на слънчогледово масло в Европа. „Възможността за внос на зърно, захари, олио, масла и пилешко месо от България е важна за нас. Страната ви предлага най-добро съотношение на качество и цена“, коментира още тя.

Министър Бозуков подчерта, че у нас има 25 научни института в различните области на земеделската наука  и това е предпоставка за обмен на опит и задълбочаване на сътрудничеството. По време на срещата бяха обсъдени и начините за търговия и внос на земеделските стоки в двете държави, както и задълбочаване на сътрудничеството в областта на фитосанитарния и ветеринарния контрол.

 

 

 

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));