Актуални агро новини.Предизвикателствата и политиките в сектор тютюн ще бъдат обсъдени на среща на европейско ниво.

Предизвикателствата и политиките в сектор тютюн ще бъдат обсъдени на среща на европейско ниво. Събитието е насрочено за 28 февруари, вторник, и ще се проведе в столицата. За участие е поканен президентът на европейската организация на тютюнопреработвателите Доменико Кардинали.

Той ще се срещне с президента на Европейската организация на производителите Цветан Филев. Предстоят поредица от срещи на високо ниво, съобщи Филев. Целта е през месец май в Рим да се учреди европейска междубраншова организация на производителите и преработвателите на тютюн в Общността.

Цветан Филев съобщи още, че във вторник ще се проведе и Консултативен съвет по тютюна, след като са изпратени 4 официални писма до земеделския министър с настояване за свикването му. Там ще се обсъди изкупната кампания на суровината и забавените плащания към производителите.

На Консултативният съвет ще се разгледа и преходната национална помощ за тютюн. Настояванията на бранша са да се определят ставките на подпомагането за четирите сортови групи.

Автор: Данаил Андреев

, , id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));