Актуални агро новини.Близкият изток е ключов пазар за произведените в Ирландия млечни продукти.

Близкият изток е ключов пазар за произведените в  Ирландия млечни продукти. Регионът предлага големи възможности за ирландските компании в сектора. Това заявяват маркетингови експерти в страната.

Търсенето на нови пазари играе изключително важна роля като се има предвид неотдавнашното решение за Брекзит. Изграждат се модерни предприятия в арабските страни. Ирландски компании инвестират в съвременни технологии и запазени марки. Пазарът на Саудитска Арабия е ключов в региона. Страната е петият по големина вносител на млечни продукти в света и осигурява достъп до пазарите с висок растеж в Близкия изток и Северна Африка. Ирландските млечни продукти са без конкуренция по отношение на качеството.

През 2016-та страната е изнесла  млечни продукти за над 130 страни. Ирландски компании инвестират в придобиването и значителното развитие на инфраструктурата в Африка, Китай, Германия, Ирландия, Испания, Великобритания и Съединените щати.

, , s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));