Актуални агро новини.Увеличение на облачността и слаб югозападен вятър.

Днес започналото от запад увеличение на облачността, предимно средна и висока, ще продължи и до края на деня ще обхване страната. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, по-ниски - по крайбрежието на морето, където ще бъде мъгливо: 6-10°.

Над Черноморието преди пладне ще има мъгла или ниска облачност. След обяд облачността, предимно средна и висока, и там ще се увеличи, а мъглата ще се разсее. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 6-10°. Температурата на морската вода е 5–6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 3°.
Атмосферното налягане е близко средното за март - ще се понижава.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));