Актуални агро новини.За 13 път в столицата се провежда тридневно изложение за енергия, интелигентни градове и отпадъци.

За 13 път в столицата се провежда тридневно изложение за енергия, интелигентни градове и отпадъци ЕЕ & ВЕ и Save the Planet. На екофорума се представят продукти и услуги, свързани със зелената енергия и въвеждането на интелигентни технологии в ежедневието ни. Водещи брандове от 13 държави предлагат нови решения за българския пазар. Изложението е възможност за намиране на бизнес партньори, посочват ортанизаторите и допълват, че повечето от изложителите плануват да разширят дистрибуторската си мрежа в България и региона.

Италиански, австрийски и норвежки компании имат интерес да си сътрудничат с български клиенти, заявиха организаторите. Те предлагат своите най-нови разработки с  приложение в секторите: екология, енергетика, строителство , архитектура, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост.

Посетителите могат да се запознаят с решения за превръщането на промишлените, битовите и селскостопанските отпадъци в нов ресурс. Изложението е съпътсвано и от богата конферентна част. В нея участие ще вземат 41 български и чуждестранни лектора. Министрите от три ведомства - на екологията, енергетиката и на регионалното развитие и благоустройството бяха специални гости при откриването на изложението.

Изложението ще продължи до 9 март в Интер Експо Център.

Автор: Данаил Андреев