Актуални агро новини.Работна група от животновъди ще заседава през следващата седмица в МЗХ.

За работна група през следващата седмица се разбраха животновъдни организации и земеделското министерство. На извънредна среща браншовиците и служебният заместник-министър Светла Янчева обсъдиха исканията на фермерите. Те настояват подпомагането към животновъдите и биологичните производители да не спира.

След последните протести край Сандански,  представители на животновъдни и развъдни организации обсъдиха исканията си със земеделското министерство. Министерската заповед не може да бъде отменена, но фермерите разчитат, че ще издействат промени.

Според биопчеларя не е направен достатъчно задълбочен анализ на бюджета за Мярка 11. Развъдчиците също настояват за продължаване на двете мерки, страхуват се от нулева година за бранша в чувствителните сектори плодове, зеленчуци и животновъдство.

Животновъдите настояват работната група да се събере до другата сряда, за да могат резултатите от тези заседания да бъдат изработени в най-кратки срокове. На срещата в министерството е участвал и изпълнителният директор на Фонд „Земеделие“ Живко Живков.

Преди дни биопроизводителите поискаха преизчисление на ставките по двете мерки - 10 и 11 - според тях е възможно да са допуснати грешки в разчетите.

Автор: Мирела Спасова

, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));