Актуални агро новини.Здраве и отдих с това България привлича руснаци на туристическа борса в Москва.

За дванадесета поредна година България се включва в Международното туристическо изложение INTOURMARKET, което се провежда от 11 до 13 март 2017 г. в Москва, Русия. Страната ни участва с национален щанд от 128 кв. м, организиран от Министерството на туризма. Водещият слоган за дестинацията е „България - открий и сподели", а фокусът е върху масовите и специализираните продукти - летен и културен туризъм, балнео-, СПА и уелнес, организиран детски и младежки туризъм и др. На него се представят пет неправителствени организации, общини, туроператори и туристически агенции.

В рамките на изложението се състоя българо-руска кръгла маса на тема „Здраве и отдих - съвременни тенденции в развитието на туристическите услуги" с участието на министъра на туризма доц. д-р Стела Балтова. Поканени бяха представители на български и руски туристически организации, дипломати, кметове и експерти от общински администрации, както и представители на Федералната агенция по туризъм на Русия, Асоциацията на туроператорите на Русия, Руският съюз на туристическата индустрия и руски висши учебни заведения. На форума бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с развитието на балнеоложкия и рехабилитационния туризъм, сътрудничеството за насърчаване на детския отдих в българските черноморски и СПА курорти и др.

По време на борсата в Москва ще се състоят и други двустранни срещи, които ще набележат конкретни мерки за насърчаване на партньорството в областта на културния и поклонническия туризъм, регионалното сътрудничество и др.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));