Актуални агро новини.Предимно облачно с валежи от дъжд, но по-слаби.

Днес, 14 март до обяд ще се задържи предимно облачно, все още с валежи от дъжд, но по-слаби и на по-малко места. След пладне валежите ще спрат, а привечер и през нощта срещу сряда и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северозападен, в Източна България – северен вятър. Минималните температури ще са между 1 и 6°, а максималните ще са предимно между 7 и 12°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, под 1000 метра - от дъжд. След пладне валежите ще спрат а привечер и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, преди обяд с валежи от дъжд. След пладне валежите ще спират , а през нощта срещу вторник и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 8 - 10°. Вълнението на морето е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8°.