Актуални агро новини.Флора Бургас разкрива света на приказките.

 

И тази година изложението "Флора Бургас" следва линията "Живей цветно в зелен град", а тема на изданието ще бъде "Приказка". Това е и

предизвикателството, в което ще се впуснат изложители и организатори, за да сътворят едно своеобразно цветно вълшебство от арт инсталации, скулптури и цветни аранжировки. Изложението ще се проведе в периода 28 април - 7 май.
Десетки са фирмите , които вече са заявили желание за участие. Все още тече срокът за подаване на заявления. До 31 март всички фирми могат да подадат документи на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или лично в Експоцентър "Флора".

"Приказка" е и темата на детския конкурс, който Община Бургас организира по време на всяко цветно изложение. В конкурса за изработка на мини макет, скулптура, картичка или пластика участниците ще са разделени в следните възрастови групи: първа група 6-8 г.; втора група 9-12 г. Материалите, с които трябва да се изработи творбата, трябва да са естествени /камъчета, шишарки, кестени, хербарии и др./ или рециклирани. Крайният срок, в който трябва да се предадат всички макети, е 7 април в зала 3 на експозиционния център.

Повече от три десетилетия изложението "Флора Бургас" популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, озеленяването, опазването на природата, благоустрояването на паркове и населените места. Тя допринася и за развитие на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяване на местната флора с нови видове и сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.