Актуални агро новини.СЕЛСКИ МОЛ ЩЕ ПОКАЖЕ ИСТИНСКИТЕ ВКУСОВЕ ОТ КУХНЯТА НА БАБА НА ФЕСТИВАЛА „СЕМЕ БЪЛГАРСКО“.

Селският МОЛ „Забравени традиции, живи вкусове“ отново ще гостува в Севлиево по време на фестивала „Семе българско“. Щандовете на бабите от селата с традиционни за региона семена и разсад, плодове и зеленчуци, мляко, прясно козе сирене и яйца, кашкавал, домашни консерви и конфитюри, ще отворят на 8 април в 10:30 часа, когато е официалното откриване на фестивала в парк „Казармите“. Още топла баница, погачи, мед, орехи, билки, домашни курабийки и бухтички ще изострят апетита и развържат кесиите на посетителите.
 
Стоката на местните производители в Селския МОЛ е домашна, автентична, екологично чиста, здравословна, без нитрати, консерванти, добавки и оцветители. От зелениите – пресни лапад, коприва, див чесън и лук, през бабините гозби, хлябът без мая и квасеното мляко, до запечатаните в буркани туршии, резенчета сланина и пивка ракия. От сергиите ще надничат и красиви, ръчно плетени дантели и милета, покривки, дървени гаванки, сувенири, пана от естествени материали. А за любителите на здравословния начин на живот ще се предлагат екологичен мед, пчелни продукти, клеева тинктура, билкова козметика.
 
Селският МОЛ цели създаването на подкрепяща среда за развитието на малкия и среден бизнес на базата на традициите, биоземеделието и екофермерството. Събира в една кауза читалищните общности от региона , за да подпомогнат възраждането на традициите в нашия край, да популяризира даровете на земята ни и усилията на местните производители за устойчиво развитие. Фолклорна сцена, демонстрации и дегустации очакват посетителите, защото са живи истинските вкусове на българската традиция!