Актуални агро новини.Нарушител е заловен в района на Държавно горско стопанство-Белица.

Днес между 6:30 и 7:00 часа на пътя Белица-Семково служители на Държавното горско стопанство-Белица спрели микробус, съобщават от bnt.bg. При проверката е установено, че колата транспортира незаконно 3,5 куб. метра букови дърва за огрев. Шофьорът на превозното средство Сабри Кусаров от с. Краище, община Белица е известен на горските власти с множество нарушения, информират от ЮЗДП.

Дървата са откраднати от временен горски склад в местността Равен. В обекта се извършва добив на дървесина от фирма, собственост на бащата на нарушителя. Незаконно транспортираната дървесина е закупена и е собственост на друга фирма, уточняват от държавното предприятие.

На място са извикани за съдействие служители на Районното управление на полицията в Разлог. Автомобилът и дървесината са задържани и транспортирани в база за съхранение в града. На нарушителя ще бъде съставен акт. За случая ще бъде сезирана и Районната прокуратура в Разлог.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));