Актуални агро новини.Ученици от ОУ „Йордан Йовков“ във Варна се състезаваха по повод Световния ден на водата.

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Варна участваха като жури в състезание по повод Световния ден на водата – 22 март в ОУ „Йордан Йовков“. Ученици от пети клас, организирани в четири отбора, се състезаваха на тема „Чудесата на водата“. Малките природолюбители научиха интересни факти за водата, влиянието на човека и мерките за опазването й.

Участниците в състезанието получиха овациите на журито и поддръжниците си, а експертите от РИОСВ-Варна наградиха всички с грамоти за активно участие в отбелязването на Световния ден на водата.

Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за  привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. През 2017 г. темата е свързана с отпадъчните води. Кампанията „Защо хабим водата?“ (Why waste water?) отправя послания за намаляване на количеството отпадъчни води и възможностите за оползотворяването им.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));