Актуални агро новини.На повече от 200 места в страната ще се проведе инициативата „Лесовъд за един ден“..

Деца от цялата страна ще станат лесовъди за един ден. Събитията са предвидени за 1 април и предшестват Седмица на гората, която тази година ще се проведе от 3 до 9 април под мотото „Гората е живот“.

Регионалните дирекции по горите, държавните горски предприятия, горските и ловни стопанства, дирекциите на природните паркове отварят врати за децата от цялата страна, за да им покажат как да се грижат за гората, какви са нейните функции и защо е ценно всяко дърво. Малките природолюбители ще имат възможността да се включат в лесовъдски игри и да научат повече за горските обитатели, техните домове дървесните видове и грижите, които полагат лесовъдите за тяхното опазване и съхраняване.

На 3 април, понеделник, от 11:00 часа в Националния исторически музей, гр. София ще се проведе официалното откриване на Седмица на гората 2017 г. Форумът ще открие проф. д-р Иван Палигоров - зам.-министър на Земеделието и храните. На събитието ще бъдат връчени традиционните награди на отличените лесовъди и горски инспектори.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));