Актуални агро новини.Деца станаха лесовъди за един ден.

„Лесовъд за един ден” в Борисовата градина е част от Национална инициатива на държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите. Занимателни игри под същия надслов се провеждоха на територията на цялата страна на близо 200 места

„С този празник се опитваме да съживим традицията, датираща още от първите години след далечната 1925 година , когато е възникнала инициативата за отбелязване Седмицата на гората със създаване на специфична социална среда и празнично настроение с мисъл за гората като източник на здраве и живот. Ако разкажем на децата повече за това как трябва да я пазим и съхраняваме и разчитаме на тяхното любопитство, нетърпение и ентусиазъм, в тяхно лице ще имаме още един съмишленик в грижата за гората днес и в бъдеще”, посочи заместник-министърът проф. Д-р Иван Палигоров.

Участие в празника взеха ученици от 4 и 5 клас. Образователни игри бяха част от заниманията. Специалисти по горска педагогика запознаха малчуганите с това как могат да определят възрастта на едно дърво, неговата височина и диаметър на стеблото, както и с много други интересни факти за дървесни видове и горски обитатели.