Актуални агро новини.Министър Бозуков ще участва на заседанието на Съвета на министрите в Люксембург.

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков ще участва днес, 3 април 2017 година на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Люксембург.

На него ще се обсъди предложението за регламент за финансовите правила, приложими за общия бюджет на Съюза. В него се съдържат изменения в четирите основни регламента на Общата селскостопанска политика- директните плащания, развитието на селските райони, общата организация на пазарите и хоризонталния регламент.

Предвижда се Европейската комисия да представи доклад за изпълнението на екологично насочените площи, на базата на който министрите ще обменят мнения.

В точка „Разни“ е предвидена дискусия за опростяване на Общата селскостопанска политика. Очаква се министър Бозуков да подкрепи тази инициатива.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));