Актуални агро новини.Министър Бозуков се срещна с представители на Съюза на транспортните синдикати в България.

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков се срещна с представители на Съюза на транспортните синдикати в България. Те обсъдиха възможностите за сътрудничество и засилване на социалния диалог в областта на рибарството и селските райони. По време на срещата бе разгледана темата за качествената заетост на младите хора и на жените като им се предостави възможност за успешна професионална реализация.

Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България запозна министър Бозуков с дейността на Консултативния съвет за Черно море към Европейската комисия и поиска финансова подкрепа от страна на държавата, каквато е европейската практика. Тя призова за въвеждане на по-високи стандарти на труд чрез програмите за развитие на селските райони и за морско дело и рибарство.

От своя страна министърът на земеделието препоръча да бъдат изготвени конкретни предложения, които могат да бъдат разгледани на следващ етап.

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));