Актуални агро новини.РИОСВ – София популяризира Денят на Земята с участие в „Байк и рън за Чепън“.

Екипът на РИОСВ – София се присъедини към инициативата „Байк и рън за Чепън“, която се провежда за шести път тази година по повод Световния ден на Земята. Идеята да се включат е заради възможността да популяризират екопразника, чиято тема тази година е „Повишаване на знанията за околната среда и климата!“. Специален гост пред „класната стая“ бе алпинистът Боян Петров.

Международната мрежа за отбелязване на Световния ден ня на Земята – 22 април започва глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до 22 април 2020 г. Застъпниците на Международната мрежа за Деня на Земята са се посветили на каузата всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна.

През следващите месеци Международната мрежа за Деня на Земята ще проведе изследване за състоянието на политиките, свързани с повишаване на знанията по въпросите за околната среда в САЩ. Организацията ще се присъедини към коалиция за сътрудничество между сдружения с нестопанска цел, правителствени организации и бизнес лидери в обща кампания за глобално ограмотяване по въпросите за околната среда и климата. Ограмотяването е много повече от тема на кампанията, то е глобална цел.

Приканваме всички, които са ангажирани с образователния процес да подкрепят включването на темите за околната среда и климата в преподавания материал в средните училища. Образованието е ключ към правилния избор, а подкрепата – към промяна.

За първи път Деня на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони граждани на Северна Америка участват в демонстрация и настояват опазването на околната среда да стане приоритет на политици, държавници, бизнес среди. През 1990 г. празникът е обявен за международен. България се включва в отбелязването на Деня на Земята три години след това през 1993 г.

, 'script', 'facebook-jssdk'));