Актуални агро новини.Макрон и Льо Пен - две коренно различни земеделски програми.

Двамата кандидат-президенти на Франция Емануел Макрон и Марин льо Пен с коренно различни земеделски програми. Крайнодесният претендент се фокусира върху селскостопанския патриотизъм и излизането от Европейския съюз, докато Макрон защитава центристка програма с инвестиции в органичното земеделие.

Според льо Пен трябва да се приложи икономически патриотизъм за френските селскостопански продукти чрез обществени поръчки и трансформиране на Общата селскостопанска политика във френска такава. Предвидено е още предоставяне на безвъзмездни помощи за семейните ферми и определяне на минимални цени за селскостопанските продукти, гарантирани от държавата. Още забрана на вноса на земеделски продукти, които не отговарят на френските стандарти за производство, както и защита на животните. Макрон изразява противоположни идеи. Той предлага инвестиционна земеделска програма в рамките на 5 години на стойност 5 милиарда евро.

Финансирането ще бъде предназначено за модернизиране на земеделските стопанства с положително въздействие върху околната среда и животните. Предвижда и реформа на Общата селскостопанска политика, чрез създаване на регулаторни инструменти за всеки сектор, включително укрепване на обвързаната с производството помощ.

, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));