Актуални агро новини.Програма на ЕС за средиземноморския регион.

Европейският съюз ще инвестира 220 милиона евро в проекти за производство на храни в средиземноморския регион. Програмата ПРИМА цели подобряване на здравето и поминъка на жителите в района.

Партньорството за научни изследвания и иновации в Средиземноморската зона е обявено след споразумение, постигнато от малтийското председателство с Европейския парламент. Средствата ще бъдат събрани от бюджета на Съюза по Програмата за научни изследвания и иновации "Хоризонт 2020". Очаква се да се насърчи икономическият растеж и стабилността в дългосрочен план. Споразумението трябва да бъде официално прието от Европейския парламент и Съвета през следващите месеци. Програмата ще стартира в началото на 2018-та. Партньорството включва 11 държави-членки, сред които Хърватия, Германия, Гърция, Испания, Италия и Малта. В инициативата ще участват и 8 държави извън Общността - Алжир, Египет, Йордания, Израел, Ливан, Мароко, Тунис и Турция.

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));