Актуални агро новини.Немски учени настояват за повече пари за екология.

За повече финансови средства за опазването на околната среда настоява Научният съвет за екология към немското правителство. Според тях секторът има "крещяща нужда" от повече пари.

"Правим прекалено малко за опазването на животинските и растителните видове в Германия и Европа. Причината е, че не разполагаме с достатъчно ресурси", се казва в изявление на учените. По думите им страната досега не е предвидила точен бюджет за екология, а отпусканите средства не стигат дори за спазването на поети от правителството ангажименти и законови норми. Затова трябвало да се създаде общоевропейски фонд за екология. От този фонд да се финансират всички проекти за опазване на околната среда, които до момента получават пари от различните бюджети на секторите селско стопанство, икономика, рибарство и други. Този начин на подкрепа не е ефективен и трябва да бъде променен, подчертават учените.

 

, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));