Актуални агро новини.Демонстрация на зелена линия в с. Аспарухово, община Левски.

Мащабна демонстрация на специализираната "зелена линия" се проведе на 27-ми април в землището на село Аспарухово, община Левски. Над 50 фермери , предимно животновъди от централна северна България, успяха да се запознаят със специфичните предимства на техниката и да я видят в действие на полето. 

Демонстрацията обхвана всички процеси, свързани с прибирането на силажа. Първо започна косене на люцерна с навесна дискова косачка NOVACAT 262, последвано от разпръскването й със сенообръщач HIT 690ZN и събиране със сеносъбирач TOP 612C, всички на австрийския лидер PÖTTINGER

След това събраната люцерна беше балирана в кръгли бали с модела MONSTER CUT 770 на италианския производител MASCAR. Готовите бали бяха фолирани с MASCAR 5100 A, използвайки висококачественото австрийско фолио COVERIS.    За финал беше демонстриран телескопичен товарач от компактния клас на немската фирма SCHÄFFER LADER - модел 2020. Самият собственик на техниката и любезен домакин на събитието - г-н Георги Минчев, се качи на товарача, за да покаже неговата маневреност и лесна употреба, и сподели, че машината работи безпроблемно в стопанството му вече пет години и е незаменим помощник в множество дейности.   Булагро благодари на всички присъствали за интереса към машините на PÖTTINGER, MASCAR и SCHÄFFER.
Очаква своите клиенти на международното специализирано изложение БАТА АГРО, което ще се проведе от 16-ти до 19-ти май на летището в Стара Загора!