Актуални агро новини.Ягоди - на пето място по консумация в Германия.

В Германия има 2 хиляди 270 стопанства, които отглеждат ягоди на общо 18 хиляди хектара. Червеният плод е на пето място по популярност сред плодовете. През миналата година са били консумирани 280 хиляди тона ягоди - това прави по 3 килограма и половина на глава от населението.

Челната позиция по консумация във Федералната република заемат ябълките, следвани от бананите, десертното грозде и прасковите. Според данните на земеделското министерство в Берлин, консумацията на глава от населението при ягодите е без промяна от пет години насам.

Повечето от фермите се намират в провинциите Баден-Вюртемберг и Долна Саксония, като в последната са концентрирани почти 25 процента от площите с ягоди на открито.

Най-много парникови съоръжения за ягоди има в Северен Рейн-Вестфалия, а всяко пето стопанство отглежда био-продукция, за която са отредени около 4 процента от площите.

 

 

, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = '//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1&appId=1270646742991111'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));