Актуални агро новини.Шести национален събор на овцевъдите.

От 12 до 14 май 2017 г. край Петропавловския манастир до Лясковец ще се проведе шестото издание на Национален събор на овцевъдите в България.

В шестия Национален събор на овцевъдите в България , по традиция ще се състои среща на български занаяти от древността, дълбоко свързани с народните вярвания и традиции, които се предават от поколение на поколение през вековете. Ще се радвате на пъстрите шевици извезани по българските народни носии. Дърворезбари ще покажат специфични техники с длетото върху дървени предмети от бита, а магията на грънчарството, за което се твърди, че за усвояването му, се изисква не само труд и старание, но и „дар божи“, ще ви плени с багрите си. Ще научите различни техники за обработка на кожени изделия, наследени от траките. Всички тези занаяти ще бъдат предадени в ръцете и душите на Вас, родолюбиви българи!

Събитието включва:
Изложение на породисти овце, кози и агнета Национално изложение на Плевенска черноглава овца Национално изложение по млечно козевъдство Национално изложение на кучета Изложение на коне и състезания Демонстрации и състезания по доене, стрижба и обезкостяване Изложение на селскостопанска техника и оборудване Продукти от овче и козе мляко и месо Фермерски пазар Традиционни занаяти и музейни експозиции... Национален фолклорен конкурс "Заблеяло ми агънце" Народни веселби и нестинари Кулинарни шоута Народни борби