Актуални агро новини.Министър Порожанов ще открие Националния събор на овцевъдите.

Днес, 12 май 2017 година, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще открие шестия Национален събор на овцевъдите в България. Събитието ще се проведе от 11:00 часа над Петропавловския манастир, Община Лясковец, Област Велико Търново.

Съборът се организира от Националната асоциация за развъждане на млечни овце в България с подкрепата на Министерство на земеделието , храните и горите.

На събитието по традиция ще се състои среща на български занаяти от древността, дълбоко свързани с народните вярвания и традиции, които се предават от поколение на поколение през вековете. Ще се радвате на пъстрите шевици извезани по българските народни носии. Дърворезбари ще покажат специфични техники с длетото върху дървени предмети от бита, а магията на грънчарството, за което се твърди, че за усвояването му, се изисква не само труд и старание, но и „дар божи“, ще ви плени с багрите си. Ще научите различни техники за обработка на кожени изделия, наследени от траките. Всички тези занаяти ще бъдат предадени в ръцете и душите на Вас, родолюбиви българи!