Актуални агро новини.210 абсолвенти се дипломираха в Лесотехническия университет.

Общо 210 абсолвенти от випуск 2017 г. получиха своите дипломи за висше образование на тържествена церемония в Аулата на Лесотехническия университет.  

Церемонията по връчването на дипломите беше повод за радост, както за завършилите бакалавърска степен , , така и за магистрите.  Ректорът проф.  д-р Иван Илиев поздрави абсолвентите като сподели вълнението им в празничния ден и гордостта си с големия брой отличници и им пожела бъдещи успехи. Тази година се дипломират 37 магистри и бакалаври с отличен успех, като 8 от тях са във Факултет „Горско стопанство“. 

След тържествената церемония, по традиция събитието продължи по факултети. 

Инж. Валентин Карамфилов, зам. изпълнителен директор на ИАГ, награди отличниците от специалност „Горско стопанство”. Той пожела на всички абсолвенти отговорност в общите усилия и продължаване на традициите за стопанисване и опазване на българската гора.

„Днес Вие завършвате един важен етап от житейския си път, завършвате висшето си образование в авторитетен и престижен университет, успял да съхрани и обогати добрите традиции в България. Това е достатъчно основание за гордост и добър старт за Вашата бъдеща професионална реализация“, каза инж. Валентин Карамфилов.

По традиция събитието завърши с обща снимка и с полет на шапките във въздуха.