Актуални агро новини.Над 330 хиляди земеделски производители в Германия са получили субсидии през изминалата година.

Над 330 хиляди земеделски производители в Германия са получили субсидии през изминалата година. Това става ясно от публикувани от агроведомството данни в интернет. Общата сума надхвърля 6 милиарда евро.

Публикуването на данните става в рамките на Инициатива за прозрачност на Европейския съюз, според която всяка държава е длъжна до 31 май да обяви получателите на субсидии за предходната данъчна година. Така обществеността получава по-ясна представа как се изразходват средствата от аграрния бюджет на Съюза.

На специален сайт на земеделското министерство са посочени имената, населеното място и сумите, които е получил всеки бенефициент, като са включени както парите от европейския, така и от националния бюджет. Описват се и мерките, за които са изплатени средствата. При получатели на суми по-малки от 1250 евро, имената не се посочват, а на тяхно място има специален код.

Европейската комисия поддържа сайт с препратки към националните интернет-страници със съответните данни. Там са показани и получателите на агросубсидии в България, като търсенето може да става по име, населено място или област.

, 'script', 'facebook-jssdk'));