Актуални агро новини.ИАНМСП организира за четвърти пореден път българското участие на изложението в Нинбо, Китай.

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) за четвърта поредна година е организатор на българското участие в Mеждународната изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) (China–Central Eastern European Countries Investment and Trade Fair), която се провежда в гр. Нинбо, Китайска Народна Република. На изложбена площ от 126 кв.м. се представят 21 родни предприятия. Сред тях са производители на вина, козметични продукти, майонези, паста & пица, кетчупи, кьопоолу, конфитюри, мед, олио , розово масло, бисквити и рула, минерална вода с екстракт от розово масло, флорални води, есенциални масла, облекла и мода.

Изложбата, която се провежда от 9 до 12 юни 2017 г., се организира от Министерството на търговията на Китай и се съпътства от Конференция на министрите на икономиката и търговията на страните от ЦИЕ и Китай.

Форумът се състои традиционно всяка година и е в продължение на проведената на 26 ноември 2013 г. в гр. Букурещ, Румъния, среща на правителствените ръководители. Целта е запознаване на китайските делови среди с продукцията от страните от Централна и Източна Европа и с възможностите за взаимни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия.